Снимка: БГНЕС

До средата на следващия месец предложените промени в Конституцията могат да бъдат разгледани на първо четене в парламента, заяви Делян Пеевски от ДПС.

Кирил Петков от ПП-ДБ добави, че разглеждането на промените в основния закон в пленарната зала трябва да бъде след посещението на представители на Комисията към Съвета на Европа за демокрация чрез право, известна като Венецианската комисия, съобщи БНР.

Нейни представители ще обсъдят с българските институции проекта за промяна в Конституцията, внесен в края на юли от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

Още по темата

По думите на Делян Пеевски предложените промени в Конституцията ще минат във вида, в който са внесени, а между първо и второ четене може да се направят промени:

"Предполагам втората седмица на следващия месец, може би дори първата, ще минем първо гласуване. Всички промени, които са за първо гласуване, са сигурни, защото така ще мине проектът. Между първо и второ ще правим всички промени", каза Пеевски.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди, че левицата няма да подкрепи внесените от управляващото мнозинство и ДПС промени в Конституцията:

"Няма да подкрепим тези текстове, които са предложени - касаят смяна на националния празник, който за нас е червена линия, двойното гражданство също - възможността хора с двойно гражданство да заемат политически постове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase