Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на БСП Корнелия Нинова президентът Румен Радев е направил голяма грешка с изказването за посолството на САЩ, коментирайки реформата в службите. 

Още по темата

„Паникьосан, че сглобката може да му отнеме службите, заяви, че сегашното ръководство на ДАНС е получило награда " Джордж Тенет" от САЩ“,  посочва тя, след като вчера президентът заяви: „ Това ръководство на ДАНС получи миналата година наградата "Джордж Тенет" от САЩ, която се дава само веднъж годишно и само на една държава за изключителен принос за националната сигурност на САЩ и на нашите съюзници. И сега излиза, че тези, които искат да правят реформа, тоест да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство. И така обезмислят оценката, дадена от най-високо място. Нека се разберат когато говорят за съгласуване с посолството, те всъщност срещу посолството ли тръгват?".

Според Нинова явно двете страни, в жаждата си за овладяване на службите, си мерят силите през чуждо посолство.

„Сигурна съм, че американските ни партньори едва ли са доволни от факта, че ги употребяват във вътрешните си кални борби ГЕРБ, ПП-ДБ  и Радев. Но по-важно е, че и правителство, и президент, плашейки се един друг  с посолствоТО, демонстрират отказ от национален  суверинитет. Да пазиш или оправдаваш кадрово решение с чужда държава е точно това. Ей това е недопустимо и унизително за България и за българския народ“, коментира тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase