Снимка: БГНЕС
fallback

Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме на чуждите. Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението. Това заяви премиерът Николай Денков, цитиран от Нова телевизия.

Oще по темата

"Има няколко исторически урока, които трябва да помним. Първият е, че най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин. Ако използваме по правилен начин методите на дипломацията и намерим съюзници, можем да постигнем целите си. Също така, ако знаем за какво се борим и имаме обща цел. Дори и тогава може би ще се наложи да защитаваме дори и с кръв това, което сме постигнали. Българското Съединение нямаше да бъде успешно, ако армията не бе могла да отблъсне агресора. Когато искаме да се обединим, трябва да дефинираме общите си цели, които ни водят напред, а не да копнеем за минало, което никога няма да се върне. Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави", призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

Анонимен

преди 8 месеца

ХЕЙ, АКАДЕМИКО ДЕНКОВ Я ПРЕБРОЙ КОЛКО ЗЛАТНИ АТОМИ СА ОТПЛУВАЛИ ОТ МУСКАЛИТЕ КЪМ БОСФОРА ПОКРАЙ СЪЕДИНЕНИЕТО!!!...

242

Така е

преди 8 месеца

Добре го е казал. Русия винаги си е гонела имперските амбиции и когато сме и били трън в *** ни е мачкала без пощада. Така е и днес.

241

***

преди 8 месеца

Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов

fallback