243

Анонимен

преди 8 месеца

ХЕЙ, АКАДЕМИКО ДЕНКОВ Я ПРЕБРОЙ КОЛКО ЗЛАТНИ АТОМИ СА ОТПЛУВАЛИ ОТ МУСКАЛИТЕ КЪМ БОСФОРА ПОКРАЙ СЪЕДИНЕНИЕТО!!!...

242

Така е

преди 8 месеца

Добре го е казал. Русия винаги си е гонела имперските амбиции и когато сме и били трън в *** ни е мачкала без пощада. Така е и днес.

241

***

преди 8 месеца

Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов

240

Македония

преди 8 месеца

Когато Българската Армия е под стените на Македония и се готви да го превземе,Русия заплашва България с война и с това се преустановява

239

Анонимен

преди 8 месеца

Денков ти си човек без грам мозък продал се, за да стане за посмешище!

238

Жоро

преди 8 месеца

Академик - без родник ,комплексар нагал ,предател,по длога.... ти не си ни мин.председател..ти си пионка на други

237

Панчо

преди 8 месеца

До АнонименТози псевдо академик защо не каже нещо за Берлинския договор от 1878Г който разпокъса Сан стефанска България и после трябваше да се правим на герои ида се обединяваме пак?

236

Анонимен

преди 8 месеца

Нямам им нещо доверие на тези. Хич не лъжат. Щяха да борят герб Боци и Пеевски и мафията . Пък гледай как се сплетоха . В името на какво ?

235

Лекар ихтиманец

преди 8 месеца

Ако бяхме читави нямаше да паднем под робство. Войниците загинали за нашата свобода тънат в незаслужена забрава, даже трудно им се четат имената вече. Михаил Бурмейстер от 5-ти литовсси лейбгвардейски полк.

234

Лекар ихтиманец

преди 8 месеца

138 години са минали и още преживяте г.вна. Не виждам защо трябва да мразите чужд народ и да се бъркате в чужда война.

233

Анонимен

преди 8 месеца

Мутрофанова нема ли да излезе да се извини и поклони на Българите!!!

232

Истината е

преди 8 месеца

Въпреки "помоща" на братушките България я има! За разлика от миналите в небитието СССР, СИВ, Варшавски договор и Задунайската губерния...

231

Палачинков

преди 8 месеца

Чудя се какво постигат русоРОБИТЕ, когато слагат минуси на цитатите по-долу. Т.е. като сложат минус отричат ли ги? Или просто толкова им е акъла :) Не ми отговаряйте, ясна е липсата на мисловна дейност

230

Учете история

преди 8 месеца

"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски

229

Учете история

преди 8 месеца

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

228

Факт

преди 8 месеца

Когато Българската Армия е под стените на Белград и се готви да го превземе,Русия заплашва България с война и с това се преустановява погромът над руското изстърсаче Сърбостан.

227

Анонимен

преди 8 месеца

Русия е била доволна от Съединението,колкото и флагмана Москва плава.Има достатъчно литература и документи,чрез които всеки човек може да си направи изводите.

226

Анонимен

преди 8 месеца

В някоя друга паралелна реалност може да е била против...сигурно онази реалност сте я гръмнали с атомни бомби и ехото й чак тука се чува...бълнувате някакви комунисти,болшевики,СССР и все неща каквито при нас няма от 1991 г.Гаранция сте се самоунищожили от злоба и кръвожадност.Може да ви е даден втори шанс.Гледайте да не ни взривите!

225

Учете история

преди 8 месеца

"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)

224

тоз под мене

преди 8 месеца

чете историята, ама прекарана през ПЕРВИЙ КАНАЛ хахахахаххаха