Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът с отговор към президента - не е вярно, че държавата се управлява от задкулисието. Министър-председателят Николай Денков отново повтори, че Алексей Петров няма никаква роля в създаването на действащия кабинет. И заяви, че по темата трябва да бъдат питани Кирил Петков и Бойко Борисов, предаде БНТ.

Още по темата
Според Николай Денков не е вярно, че страната се управлява от задкулисието. Премиерът оспори и думите на президента, че няма никакво значение какво казва министър-председателят.

"Това, което говори един или друг по този начин, са празни приказки. Атаки, както виждате, има от опозицията, нормално, има от президентството, бих казал, че е малко изненадващо, защото ролята на президента по конституция е съвсем различна, това, което е важно за нас - да успеем да работим спокойно", заяви Денков.

На въпрос ще има ли проблеми в "сглобката" след думите на Бойко Борисов, че Алексей Петров е участвал при създаването на правителството, Денков заяви: "От самото начало знаехме, че ще има напрежение в тази конструкция и тя е свързана с различните политически интереси на участниците, но аз действително не виждам по никакъв начин ролята на Алексей Петров в това", каза Денков.

Запитан дали ще подае оставка, ако се окаже, че той има някаква роля, Денков отговори: "Няма никакво значение това. Аз с Алексей Петров никога не съм го говорил, никога не ме е интересувал. Ако някой друг беше премиер и той е поемал някакви ангажименти към Алексей Петров, питайте го. Мен това не ме интересува. Питайте Кирил Петков, питайте Бойко Борисов, това са хората, които могат да ви кажат нещо по въпроса", допълни Денков.

Министър-председателят каза още, че не е обсъждал темата с Кирил Петков, който е в чужбина. Денков отрече оставките и назначенията в МВР от последните дни да са политически.

"Всички лица, които се назначават, са професионалисти, никой не е политическо лице, и главният секретар, когото сега предлагаме да заеме позицията, и съответните ръководители на ОДМВР-тата, както се казва, това са все хора от системата, за които министърът гарантира, че ще си свършат работата", заяви Денков.

Мотивите за освобождаване на главния секретар са публични и всеки може да ги види, каза още премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase