Снимка БГНЕС, архив

Водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бяха посрещнати с викове "Победа" на Античния театър в Пловдив.

Тя и лидерът на тази политическа сила Манфред Вебер са във втория град за представянето на листата на ГЕРБ-СДС за евровота. Срещата със актива и симпатизантите на ГЕРБ-СДС е на Античния театър. По-рано днес в Града под тепетата ги посрещна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пръв гостите приветства кметът на Пловдив Костадин Димитров, а след него думата взе водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. „Европа е родината на гражданите, а ЕНП обръща специално внимание на това, не случайно ние казваме „европейски начин на живот". Ние трябва да убедим и евроскептиците, че Европа като люлка на мира и благоденствието е обърната към всички онези, които искат да станат част от Европейския съюз", каза той.
Античният театър в Пловдив се изпълни с привърженици на ГЕРБ, дошли доста по-рано за срещата с Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен. Всички вдигат плакати с надпис "Не само съюз. Нашият дом" и "Ursula 2024", пише "24 часа".

Преди официалния старт на събитието на сцената излязоха Биг Бенд Пловдив и фолклорният ансамбъл "Тракия".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase