Снимка БГНЕС, архив

"Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник", това заяви президентът Румен Радев от Неделино.

Държавният глава е там, за да открие Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

"Готвят се да подчинят политически МВР и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие", заяви той.

Още по темата

"Аз уважавам мотивите на Петър Тодоров. Това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тяснопартийни и лични цели. Виждаме какво става в момента с парите по плана за възстановяване и устойчивост", коментира още президентът.

"Нека първо се запозная с кадровата справка на предложението от правителството и тогава ще отговоря", заяви Радев относно Живко Коцев, който бе предложен от вътрешния министър Калин Стоянов за главен секретар на МВР, пише "24 часа".

"Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков. Важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно е на всички, че държавата се управлява задкулисно", категоричен бе Радев.

"На Шипка аз заявих, че 3-и март е червената линия на народното търпение и ние ще защитим историята, достойнството и бъдещето си с всички демократични средства и, ако се наложи, чрез всенародно допитване", каза президентът по отношение предложението за смяна на националния празник.

"Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба. А когато държавата е слаба, мафията е силна", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase