Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Общ преглед

Преди 3 месеца с избора на правителството беше направена първата крачка към преодоляването на политическата криза. ГЕРБ подкрепи правителство с пълното съзнание за мащаба на компромиса, който изисква подобно действие, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в първия работен ден на парламента след лятната ваканция.

Oще по темата
Тя отсече, че за ГЕРБ властта не е самоцел, а средство за решаване на проблемите.

"Правителство се излъчи с втория мандат и е доминирано от предложените от втората политическа сила кадрови решения. Водени от съзнанието, че общественото доверие се дава, за да се инвестира в напредъка, ние поставихме тяснопартийните си интереси на втори план и това е единствената причина днес да имаме правителството", посочи тя.

"Ангажиментът, който бяхме поели преди изборите, беше свързан с това да възстановим политическата стабилност и да изведем страната от международна изолация. Не сме забравили своите ангажименти пред избирателите, но осъзнаваме, че първото условие за осъществяването им е редовно правителство, но за да има смисъл настоящото управление и мнозинството, което го подкрепя, още в рамките на тази парламентарна сесия трябва да бъдат приеми редица закони, които да наваксат изоставането на Плана за възстановяваме и да се гарантира, че ще има дълбока съдебна реформа", добави тя.

"В рамките на тази сесия ще приеме бюджета за следващата година и едно от основните ни политически намерения е да го осъществим така, че да гарантираме спокойствие за гражданите и бизнеса и трябва да спрем порочната практика за приемане на актуализация през няколко месеца, която беше водеща в последните години", декларира Атанасова.

Тя отсече, че ГЕРБ ще има критики към правителството, въпреки че застана зад него.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

BG

преди 8 месеца

Като пишете статии не слагайте снимки на някои хора че са отвратителни

30

Анонимен

преди 8 месеца

Интересът на ГЕРБ е да крадат и нищо повече. Да крадат е и тясно партийния им интерес и широко партийния им интерес .

29

Дддд

преди 8 месеца

Ако няма кабинет има магнитски мръсни предатели бою предателя

fallback