Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че смисъл да се направи правителството бил да се работи по няколко теми и засега имало резултат.

„Този нов сезон трябва да променим Конституцията, да пуснем Плана за възстановяване и устойчивост, да напреднем достатъчно по Шенген и Еврозоната и да приключим с тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този и ако някой има толкова голям зор от кадрови решения, той го прави. Има критики, но и аз съм имал критики към правителството, което аз съм управлявал. Няма идеални неща и трябва да се работи и цените, и инфлацията да се овладеят и да се правят неща в полза на хората. Ние не сме се събрали, защото се харесваме и се обичаме, а за да свършим 5-6 неща и засега те вървят, докато вървят, това ще бъде нещо, което ще държи правителството заедно“, коментира Борисов в първия работен ден след лятната ваканция на парламента.

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ посочи и че казусът с главния секретар на МВР е решен.

„Аз преди седмица казах, че президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата да държат главен секретар, който да се обвинява от правителството за битовата престъпност“, посочи той.

Борисов потвърди, че убитият бизнесмен Алексей Петров е бил близък с бащата на съпредседателя на ПП Кирил Петков.

„Срещи сме провеждали и с него, и с брат му. От мен не му е обещаван пост, по време на разговорите - не“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase