Снимка: БГНЕС

"Случаят с Васил Божков тепърва ще тресе държавата и не само защото той ще свидетелства срещу определени хора. Той много добре знае, че с никой не може да се споразумее. Смятам, че той се върна да играе ва банк. Божков няма да прости на своите противници, той е различен, самостоятелен играч през последните 30 години. ... Той ще представлява проблем за много хора".

Коментара направи политическият анализатор Осман Октай и добави:

"Той е изучил добре историята на граф Монте Кристо, който се връща, за да накаже предателите си и своите противници. Това ще стресира много хора от политическото пространство у нас. Главно в стрес е Бойко Борисов. ... През новия политически сезон трябва да наблюдаваме поведението му дали поетите ангажименти за конституционна реформа и съдебна реформа ще се случат. Дали няма да е само имитация на това, че иска реформи. Очаквам Борисов да търси споразумение за оцеляването на определени хора - бъдещи главни прокурори, бъдещи членове ва ВСС, при евентуално саботиране на конституционните реформи, защото се касае за неговата личност".

Още по темата

Според Октай Васил Божков добре знае как работи прокуратурата в България и че наследникът на Иван Гешев - Борислав Сарафов няма да го изненада с нищо:

"Смятам, че преди той да се върне, хора на Божков са посетили любезно много фамилии у нас. Той знае историята на всички фамилии на хората, с които ще се сблъска във всички сектори - съдебна система, прокурорска, политическа и т.н. ... Той играе ва банк с факта, че заявява, че е давал 60 милиона подкуп на Борисов и Горанов".

Осман Октай коментира още, че няма как убийството на Алексей Петров "да не извади от равновесие Бойко Борисов, който се прави на силен, но е емоционално лабилен":

"Васил Божков реши да се върне точно след убийството на Алексей Петров - в това има огромна логика, познавайки и проследявайки характера на Божков. След убийството на Петров много играчи в политико, мафиотско и службите пространства са изнервени, той използва този момент да ги изнерви допълнително".

Пред БНР Октай коментира и отказа на президента да освободи главния секретар на МВР:

"След смъртта на ген. Любен Гоцев и след закриването на кръга "Монтерей" има три центъра, които водят битка да овладеят този център като наследство. Единият е - с поведението на президента и пловдивската група с главния секретар на МВР Петър Тодоров, затова и не го освобождават сега, защото им се услади властта по време на служебните правителство. Този център води до почетния консул на Руската федерация Георги Гергов. От другата страна са "библиотекарите", където са концентрирани всички бивши шефове на ДАНС, службите. ... Тази битка за власт предполага и много жертви".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase