Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, съобщи самият той, предаде репортер на БГНЕС.

Новината идва след отказа на президента Румен Радев да го освободи.

"Ще продължим да работим трудно", посочи вътрешният министър Калин Стоянов след отказа, получен от държавния глава.

"Извървях целия професионален път като полицай, преминал съм през всички нива, за да стигна най-високото", заяви той пред журналисти и отбеляза, че близо 34 години е в системата на МВР.

Още по темата
"Настоящото политическо ръководство на МВР няма волята да продължи борбата за законност", каза още той и допълни, че мотивите за исканата му оставка нямат никакво основание, а обвиненията са били грозни.

"Мотивите да се иска моето отстраняване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно събрание, което реши тяхно МВР да организира изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и колегите ми, са Докладите за дейността на МВР през 2022 г. и през първото полугодие на 2023 г.", каза още Тодоров.

"Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато", категоричен бе той.

"При встъпването си в длъжност Калин Стоянов заяви на служителите в МВР, че е един от нас. Всеки ден оттогава доказва, че това не е вярно. Ако министърът наистина беше останал верен на МВР, нямаше да нанася вреди върху системата под политически натиск", каза още Тодоров и отбеляза, че колегите му винаги ще имат приятел в неговото лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase