Снимка БГНЕС

"Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете гласност и да не се замете под килима, защото такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора - ПП-ДБ - са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа".

Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание записа с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова.

В отговор на въпрос Пеевски допълни, че ДПС е подкрепило ПП-ДБ, за да има България редовно правителство и не съжалява за това решение.

Още по темата
"Но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Българските граждани видяха къде са им парите - те са влачени от контрабанди, складирани. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е гуляел и  пудели са му носели кешовете", каза още той.

Съпредседателят на ДПС отговори на Асен Василев, който в неделя обяви, че Бойко Борисов е искал да става президент, а Пеевски - премиер. Председателят на ДПС не отрече тези думи, но заяви, че амбиции за премиерския пост имал и Асен Василев, който искал да заеме поста при втората ротация след Мария Габриел.

Той добави, че Асен Василев е предлагал още да е вицепремиер, а ДПС да има както министри, така и вицепремиер в кабинета.

"Лично в присъствието на г-н Цонев, Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано. Мечтите им на тях са само за власт", категоричен бе Делян Пеевски.

Пеевски твърди още, че Христо Иванов е искал да стане президент, за да "ликвидира "Продължаваме промяната" и да оглави дясното пространство.

"Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, защото знам неговите обвързаности с олигарха Иво Прокопиев, той е просто прокси. Г-н Цонев ми го натресе, тази Шехерезада, една година ме убеждава. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС. Важно е да ликвидирам ПП, каза ми той, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент", уточни съпредседателят на ДПС.

"Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов", допълни Делян Пеевски.

По думите му съпредседателят на "Демократична България" му е предложил да бъде премиер, а Бойко Борисов да бъде пенсиониран. Пеевски не отговори на въпрос кога са водени такива разговори, но заяви:

"Аз споделих на г-н Борисов, че искат да го пенсионират. Затова сега му казвам и днес - ако той някога смята да управлява с тези пуделчета и те ходят да му драскат на вратата в Банкя, да знае - те идват със зестра много каруци с кеш."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase