Снимка: БГНЕС
fallback

България няма да плати нищо на руската компания "Лукойл" за предсрочното прекратяване на концесионния договор за пристанище "Росенец". Това каза министърът на транспорта Георги Гвоздейков в интервю за Mediapool, ден преди да се запознае на място в Бургас с процеса по предаването на терминала за управление на държавата.

По думите му процесът върви по график, като стриктно се спазват заложените срокове в закона. Той беше приет от парламента експресно преди лятната ваканция на депутатите.

На 11 август Министерският съвет взе решение концесионният договор между държавата и "Лукойл Нефтохим Бургас" да бъде прекратен, считано от 15 август. Веднага е организирана работна група, в която участват представители на държавата и на концесионера. Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) има за задача да организира предаването и приемането на терминала в срок от 30 дни, каза Гвоздейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Прекратете и кон-

преди 8 месеца

цесияна на ТЕЦ Марица. Така ще можем дори да намалим цените на тока и държавата да получава повече печалба.

47

Анонимен

преди 8 месеца

Тези която няма да им плащате неустойки на Лукойл, сигурни ли сте, че няма да ви съди тази фирма и да платите повече?

46

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 8 месеца

Хайде сега, на тази база България да пректлати концесията за добив на злато и ценни метали и да почне да печели на 100%. Няма да плащаме нищо на канадците!

fallback