Снимка: БГНЕС, архив

Нов запис на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков публикува сайта afera.bg.

В записа, освен двамата лидери на "Промяната", се чува и женски глас, който не може да бъде идентифициран, отбелязва БГНЕС.

Кирил Петков заявява: "Значи отиваш при Корнелия и й казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем“. Асен Василев отговаря: „Ние знаем. Корнела просто иска кеш поток".

Намесва се женският глас, който посочва: "Това е огромен риск за нея, това е огромен риск. Това е много голям риск". Накрая отново Асен Василев съобщава, че "Корнелия ни подкрепя за определени закони".

На този етап не е ясно кога е правен записа, както и достоверността му.

Пръв от ПП-ДБ на записа реагира лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Щом могат да подслушват действащ премиер какво остава за обикновените граждани?", написа той в официалната си страница.

По негови данни последният изтекъл запис в "Афера" е правен в премиерския кабинет, докато Кирил Петков е бил министър- председател, обясни той пред "24 часа".

"ПП/ДБ ще възложи независима партньорска експертиза на контролирано пусканите записи", написа още Атанасов. "Ще предложим законодателни промени, които да засилят защитата на гражданите от незаконно използване на СРС и да подобрят контрола.

Чрез механизма на парламентарния контрол ще търсим отговорност от ДАНС за допускане на незаконно използване на СРС по отношение на орган на държавна власт", завършва постът на Атанасов.

Както е известно, подобен запис за „кеш“ с участието на ключови фигури от ПП, сред които Лена Бориславова, Николай Денков, Асен Василев и Кирил Петков се появиха по-рано тази седмица. От ПП заявиха, че разпространените записи са „кална кампания“ срещу партията. „Вместо с политически аргументи, кампанията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии“, казват от партията.

ГЕРБ и ДПС пък реагираха остро на разпространените записи и упрекнаха ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase