Снимка: БГНЕС

Президентът дава заявка за това какво ще направи като приключи мандата му. Ще започне надпревара за овладяване на лявото пространство, където понастоящем има голям вакуум. Вероятно ще търси възможност за обединение чрез лявопатриотичен проект. Радев постоянно предизвиква властта, за да започне свой проект. Това заяви политологът Светлин Тачев от "Галъп Интернешънъл" за Нова Нюз.

Той смята, че в средата на политическото пространство няма представител на умерените българи.

Още по темата
"Обществото ни по-скоро е умерено по много теми. ГЕРБ играеше ролята на балансьор, но в момента такъв липсва, а Радев се опитва да играе тази роля, но е по-умерен, отбеляза Тачев.

От своя страна социологът Елена Дариева смята, че  президентът Радев полага усилия в посока оглавяване на нов патриотичен проект. "Той е надпартийна личност в момент и трябва да задава обединителен тон. Думите на Радев са политическа заявка, с речта си от Шипка само катализира напрежението между западнолибералното и източноконсервативното. Виждам стремеж да се заяви като изразител на волята на народно движение и поколение българи. Има амбиция да говори патриотично. Не трябва да се подценява потенциалът на патриотичното говорене в политическа среда у нас", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase