Възможно е местните избори да се окажат залог за преформатиране на управлението. Подобна теза изразиха социологът Кольо Колев и PR експертът Максим Бехар в Bulgaria ON AIR.

Според Колев пред управляващата коалиция в този смисъл предстоят трусове. Той смята, че това ще доведе до "ескалиране в отношенията", което ще се отрази на местните избори.

Той припомни, че на последните избори са се явили да гласуват 40% от избирателите, а първата управляваща партия има между 10 и 12 процента.

"Това е голям проблем на представителната демокрация. В момента управляващите управляват по волята на по-малко от 30-32% от избирателите. Останалите 70 процента се чувстват непредставени и това ще даде отражение и на местните избори, това ще покаже на някои партии тяхната политическа немощ", обясни социологът.

Местните избори ще бъдат изпитание, защото в момента има паритет между двете управляващи коалиции, коментира PR експертът Максим Бехар в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Ако балансът бъде нарушен на местните избори, може да се предвиди, че едната политическа сила може да иска предоговаряне на коалицията", обясни Бехар и допълни, че не смята, че това може да се случи, защото това означава страната да влезе отново във "въртележката на постоянните избори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase