Снимка БГНЕС

Няма соразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за управленската програма. Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова след срещата, съобщава БНР.

"За нас на първо място стои въпроса за лидерската среща и подписване на споразумение, което според нас трябва да бъде коалиционно, защото трябва да е ясно кой носи отговорността и кой отстоява решенията. Това, че на тази среща присъстваха лица, които нямат дори качеството на народни представители и за нас беше смущаващо, защото те не могат да носят и политическата отговорност. Политическа отговорност се носи от лидерите с подписи под общо споразумение и с ясни ангажименти".

Атанасова заяви, че има възражения и към някои персонални назначения и даде за пример приходната агенция, оглавявана от Румен Спецов.

Още по темата
На срещата се очакваше Кирил Петков, но според информация в медиите той заминал да кара кайт в Лефкада.

При първата среща на тема конституционни промени е постигнато съгласие по основните й параметри. В нея участие са взели правосъдният министър Атанас Славов, ГЕРБ и ДПС. Самият Славов малко по-рано посочи, че има амбиции да конституционна реформа от юли.

“По отношение на конституционните промени се съгласихме, че трябва да има три акцента - първо пълно разделяне на ВСС на отделен съдебен и на отделен прокурорски съвет, ограничаване на функциите на главния прокурор и въвеждане на някаква форма на индивидуална конституционна жалба на пряк достъп на гражданите до КС”, коментира правосъдният министър след срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase