Снимка: БГНЕС

"Лидерството на Бойко Борисов се разгръща в момента много мощно. Неговото лидерство създава възможността да се случи технологичната работа на този кабинет. И вместо да са доволни и благодарни за това, те го атакуват и го нападат, което има риск да го ядоса. Той владее емоциите си и знае кога да се ядоса и кога да не се ядоса. Борисов няма да допусне да се разпадне правителството".

Още по темата
Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и сподели: "В тези смутни времена бих искал точно такъв премиер  - високообразован, делови, възпитан и определено нехаризматичен, който да се занимава с технически работи".

По думите на Харалан Александров условията, които ПП-ДБ отправиха към ГЕРБ, носят посланието, че двете политически формации да спрат да се правят, че "не са в брак и да се оженят, да сключат брачен договор, за да имат структура отношенията им".

Александров прогнозира постигане на "хармоничен брак" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, но допусна, че ако двете формации не се разберат, ще се наложи на ПП "да им се сложи юлар и да бъдат влачени като добиче, което не иска да върви в пътя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase