Снимка: БГНЕС

Прави са политиците, че не вярват, че се справят, но не са прави да смятат, че академици могат да направят промяна. Предизвестен е неуспешният край на втория мандат поради комедия от грешки. Не отварят хоризонт за разговор. Това заяви за Нова Нюз политологът проф. Анна Кръстева.

"Най-логичният ход обаче най-вероятно няма да бъде осъществен предвид действията на Радев.

Още по темата
Ако "Български възход" го получи и състави кабинет, това би довело до тотална легитимация на управлението на президентството. Радев е президентът, налагал най-много вето", посочи тя.

Културният антрополог Харалан Александров от своя страна посочи, че политическата класа има нужда от авторитет отвън. "Денков е част от групата на ПП, но фигурата му е съизмерима с тези на проф. Герджиков и проф. Габровски. Това са кротки и разумни хора, които са в състояние да доведат до нормализация. От ПП са си дали сметка, че лидерите им са дискредитирани и са решили да изимитират ГЕРБ. Драматично е разминаването на дневния ред на обществото с този на парламента. Хората говорят единствено за това колко е скъпо всичко", обобщи той.

PR експертът Калина Крумова смята, че отиваме на пролетни избори, но политиците няма да имат нужното влияние, защото това е сблъсък на политически идеи, не на личности. "Във време на постоянна предизборна въртележка, би било добре да има проучване за доверието в институциите. Така борещите се за вота на избирателите ще могат да си помислят дали след всички дрязги не рушат това, към което се стремят - властта", подчерта тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase