Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Същото мнозинство, което избра Иван Гешев преди 3 години и половина, което го защитаваше доста сериозно в предходните 2 процедури, които бяха за неговото освобождаване, внесени от Янаки Стоилов и Надежда Йорданова като министри на правосъдието, това са хората, които стояха зад "отстрелването" на Гешев". Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Oще по темата
Той се съгласи с мнението на колегата си Атанас Атанасов от ДБ, който заяви, че ГЕРБ и ДПС стоят зад голяма част то състава на ВСС, избрал Борислав Сарафов като изпълняващ функциите на главен прокурор, след отстраняването на бившия обвинител номер 1 Иван Гешев.

Според Минчев изборът на Сарафов не влияе добре на бъдещите промени, които кабинетът предвижда.

"Реформата в Конституцията, която търсим, цели да промени изцяло фигурата на главния прокурор", категоричен е народният представител.

По думите му който и да заеме поста, трябва да бъде с ограничена власт. 

На въпроса "Какво ще се случи с поисканите депутатски имунитети?", Минчев отговори, че „няма как криеш някого, създавайте тази временна комисия, която ще бъде изцяло публична и ще осветли казусите много повече, отколкото те биха се осветлили само от развитието им в рамките на наказателното производство”. Той подчерта, че създаването на такава комисия в Народното събрание, е дългогодишна практика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Истина

преди 10 месеца

това чака народът толкова години, да се скарат в мафията и някой да започне да изважда доказателства срещу другите. Ако Гешафта има такива сега му е времето цял сват да научи и да имаме премиери и министри за по 15 и повече години в затвора и с конфискуване на имуществата им които са от усвоени евро субсидии

56

Анонимен

преди 10 месеца

Госпожице Минджева, наясно ли сте, че заемате позицията си след извършен държавен преврат?

55

Анонимен

преди 10 месеца

Капитан Очевидност ))

fallback