Снимка: БГНЕС
fallback

Тошко Йорданов от ИТН обвини евродепутата от ДПС Илхан Кючюк в национално предателство заради РМС.

Кючюк е докладчик за напредъка на РМС по пътя към ЕС.

Според Йорданов Кючюк е премахнал от проектодоклада поправка 18, в която влизат всички двустранни въпроси между Скопие и София, както и всички точки за етническото преследване и проблемите на лицата с българско самосъзнание в РМС, което означавало, че отпадали текстовете за включването на българите в конституцията на РСМ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ защити Кючюк и от своя страна обвини Йорданов, че говори лъжи.

"Илхан Кючюк като докладчик в ЕП освен да е внесъл искане за включване на българите в Конституцията на РСМ, нищо друго не е внасял, нито доклад, нито нищо друго. Ако комисията в ЕП е взела решението, той като председател и докладчик е внесъл тези решения, то това е коренно различно нещо", отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Как не ги е срам!

преди 10 месеца

Няма значение от какъв произход си - избран си за БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТ! А какъв и да си, да оправдаваш побоища, палежи, гаври... ти не си човек! Ти не си предател, НЕ СИ ЧОВЕК! Всичко се връща! Илхане и всички от ДПС - знаем, че работите за унищожение на България, а България винаги е имала едно наум за Турция и амбициите й, имаме тежка история помежду си, но когато сме били съюзници (като сега) никога не е забивала нож в гърба й! И ВИНАГИ е помагала! Вкл. сега! А вие какво правите! Връща се!

26

Ами, нормално

преди 10 месеца

е да ни цакат вече и другите, освен австрийци и нидерландци! Ние се показахме като абсолютно неблагонадежден партньор,както по отношение на НАТО,така и по инициативи на ЕС, нито единна позиия за войната в Украйна ( ушатия се въртя като фурнаджийска лопата,"Крим е руски", и т.н. щуротии), после има да чакаме самолети и признание от другите ,е няма как да стане! Селски тарикати никой не харесва! И тая смешна държавица РСМ ще ни изпревари!

25

Анонимен

преди 10 месеца

Винаги съм бил против Възродителният процес, но може би ще се окаже, че комунистите са били прави. И сега това оплакване, заради което всяка година вият от ДПС, за прогонването на турците е директно посегателство срещу държавността ни, след като техния човек турчина Кючюк подлага на гонения българите я Скопската република.

fallback