Снимка БГНЕС
fallback

"Крайно време беше напрежението в политиката да се катализира по някакъв начин, дано този е добър. Дано се даде възможност на хората в проектокабинета да бъдат екип... Този съюз обаче е "против", а не "за". Двама души изиграха роля за него - президентът и главният прокурор. Това обединение е на базата на тези две институции. Но това не е добър знак".

Това коментира пред БНР Стефан Софиянски, бивш премиер и кмет на София. И предположи, че ГЕРБ са били притиснати да подкрепят кабинета на ПП-ДБ.

Oще по темата
"От ПП трябва да внимават. Всеки, който е работил досега с ГЕРБ, се е заличил от политическата сцена".

В предаването "Хоризонт за вас" Софиянски посочи, че това, което е липсвало на българските правителства, откакто страната ни е член на Европейския съюз, е увличането на хората.

"Това правителство трябва да заработи така, че да увлече хората, да се получи повече самочувствие. Големият проблем на България е неефективността".

Според него за сериозна съдебна реформа е необходимо да се осигури пълна независимост на съдебната власт - да се махне квотния принцип за избор на ВСС и самата система да си избере подходящите хора.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 10 месеца

Старото СДС се разцепи точно, заради такива като Софиянски. Които мислиха повече за себе си, вместо за държавата.

30

Анонимен

преди 10 месеца

За съжаление, Софиянски е един от сините лидери, който никога не е проверяван за произход на неимоверно бързо и голямото си имотно състояние.

29

ПорЦелан

преди 10 месеца

Софиянски е като мухъл. Колкото и да го чегърташ, пак излиза. Трябва основен ремонт.

fallback