Политическите сили продължават да търсят успешната формула за съставяне на правителство. Има ли начин да се състави правителство, което да бъде одобрено от обществото?

Който и да стане премиер, ще бъде политическо лице. Въпросът е да успеят да намерят експерти или полици, а достатъчно мнозинство в Народното събрание, с което да гарантират стабилност в държавата в следващите 4 години, заяви политическият анализатор Нидал Алгафари.

По думите на политолога Слави Василев мантрата, че кабинетът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъде независим от политиците, е нереалистичен.

Още по темата
"Колкото по-неполитически е един кабинет, толкова по-задкулисно действа той. Ясно е, че този кабинет ще бъде управляван от Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев, които не знам как ще обяснят това обстоятелство на своите избиратели", отбеляза той, като допълни, че коалицията между двете формации ще убие "Продължаваме промяната".

Алгафари е на мнение, че политическите партии са загубили твърде много време да се мразят, заради което със сигурност ще намерят начин да сформират кабинет.

"Важното е да се стабилизира държавата и да успее да се отнеме от г-н Радев, който управлява безконтролно", смята анализаторът.

По отношение на предложението за свалянето на имунитета на Бойко Борисов, Василев изтъкна, че разводът между лидера на ГЕРБ и главният прокурор е изключително деликатен.

"Продължаваме промяната" имат остра нужда да влязат в сговор с доскорошните си врагове, защото изтеклите записи до такава степен ги компрометират, че ако отидат на нови избори, не се зае коя място ще получат. Това е удобен съюз между непримирими врагове. След тази коалиция ще се мразим още повече, защото допуснахме това безумие", изрази становище той пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase