Сериозни скандали продължават да тресат държавата. Депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев представи запис от срещи на ПП-ДБ. В него се обсъждат кадрови смени по върховете на спецслужбите, съгласувани с чуждо посолство.

"Електоратът на ПП-ДБ има сериозно чувство за политическа хигиена  и това, което се случи, трудно ще бъде преглътнато. Прогнозирам, че те биха опитали да направят правителство, за да си дадат някакво време и да се опитат да минат през този буреносен период. Да обсъждаш на Национален съвет шефовете на службите като наши хора, звучи страшно". Това заяви бившият депутат от "Български възход" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите на съдия Иван Сотиров "политиците ни страдат от съветски синдром и ходят по посолствата и си предлагат услугите".

"Това, което говорят нашите политици, следва да се подлага на много сериозна критика. Всеки може да злоупотреби с това как се приписва външна подкрепа. Шефовете на службите винаги са били назначени партийно и са използвани за политически поръчки, Затова сме в това състояние", отбеляза той.

Според Йончев европейските партньори на България вероятно са втрещени от това, което се случва у нас.

"Дълбоко се съмнявам, че е имало подобен разговор между Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен", смята той.

Пред Bulgaria ON AIR
съдия Сотиров прогнозира, че скандалът ще има обратен ефект и ще консолидира коалицията. "Заради това положение ПП-ДБ ще бъдат мотивирани допълнително да запазят тази коалиция. Те вече имат и мотив - преди бяха консолидирали всички срещу ГЕРБ, а сега заплахата е Радев. Така ще покрият всички тези скандали. Трябва им технологично време да се размият нещата", изтъкна гостът.

Двамата гости не успяха да постигнат единодушие относно това дали забавянето на втория мандат е свързано с брифинга на Радостин Василев.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase