Снимка: БГНЕС
fallback

„Позицията на ПП-ДБ е ясна, заявена е веднага след изборите, няма да подкрепим правителство с първия мандат. Силно вярвам, че разумът ще надделее и ще имаме правителство с втория мандат“. Това заяви Асен Василев в Димитровград.

Василев съобщи, че вчера е имало още една среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, на която е препотвърдена тяхната позиция пред Мария Габриел. „Срещата бе поискана от ГЕРБ и организирана от тях. На нея препотвърдихме позицията си лично в разговор с Габриел“, каза той.

„Имаме ясно решение да предложим правителство на малцинството. Разговори за втория мандат е нормално да започнат, след като се изчерпа първият“, каза Василев.

Oще по темата

Според него има нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички проблеми в прокуратурата, които са видни за всички граждани. Той подчерта, че се сблъскваме със системен проблем в конструкцията на съдебната власт, защото има сходен проблем и при прокуратурата на Гешев, и на Цацаров, и на Филчев. „Започваме разговори, за да се направят промени в Конституцията и в модела, по който работи прокуратурата“, добави Василев, цитиран от БГНЕС.

На въпрос за гласуването на първия мандат съпредседателят на ПП заяви, че всички командировки на депутати са отменени и всички депутати са помолени да присъстват в зала.

„Силно се надявам да не изберем правителство на България през задния вход, но това е въпрос, който трябва да отправите към другите политически сили“, каза Василев.

Според него има вариант парламентът да приеме бюджет, колкото и негативи да има в предложения в момента.

Той допълни, че на местните избори в столицата ПП-ДБ вероятно ще се явят заедно със „Спаси София”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

анонимен

преди 11 месеца

Тия направиха част от българския народ мазохисти - хем виждат, че за нищо не стават и са вредни , хем пак за тях гласуват.

61

Сатир

преди 11 месеца

Кокорчо, какво вярваш не е важно. Защо внасяме ел. ток в момента. Справка ЕСО!!!!

60

Даскала

преди 11 месеца

Бойко си тури свой човек за премиер и обяви че направил експертен кабинет?Глупости!Ако изпипат.нещата останалите партии могат да направят истински експертен кабинет!

fallback