Снимка БГНЕС

В 15 ч. в понеделник Мария Габриел ще връчи на президента Румен Радев изпълнения първи мандат. Това обяви той в Ямбол, където приветства участниците в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“.

Радев отказа да коментира други политически актуални теми. „Не искам да разваляме празника на децата с политическа изявления. От понеделник се връщаме. Трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи“, каза президентът.

Още по темата

"Идеята за конституционно правителство е добра, но нека първо да има обикновено мнозинство, за да има правителство. Това е най-важното, за да има парламент, който да може да разгледа и въпроса за конституционна промяна", каза Радев, цитиран от БНТ.

Понеделник е крайният срок, в който кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел трябва да отиде в президентството с изпълнен мандат - конкретни имена на министри.

Тя има подкрепата на ДПС и ИТН. Разговори за министри текат и в момента.

Днес депутатката от ГЕРБ и бивш енергиен министър Теменужка Петкова заяви пред Нова телевизия, че в кабинета на Мария Габриел ще има експерти от ДПС и от ИТН, именно защото те са дали подкрепа за него.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase