Снимка БГНЕС

Всички командировки в групата на ПП-ДБ са отменени и депутатите ще бъдат з пленарна зала в деня на гласуването на кабинета на Мария Габриел и ГЕРБ.

"Надявам се да не изберем правителство през задния вход", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев от Димитровград, където откри партиен офис. Думите му са по повод появили се вчера в пленарната зала твърдения, че 7-8 депутати от ПП-ДБ може да отсъстват, за да осигурят падащ кворум на ГЕРБ и правителството да мине.

През седмицата командировките на депутатите си спря и лидерката Корнелия Нинова, тъй като БСП също бяха набедени, че могат да осигурят подкрепа за ГЕРБ чрез отсъствие на депутати, което да намали кворума.

По повод двучасовата среща, която лидерите на ПП-ДБ имаха с Мария Габриел и Бойко Борисов в парламента вчера, Василев обясни:" Г-жа Габриел поиска още една среща, на която лично да препотвърдим позицията си лично в разговор с нея ,и ние го направихме".

Още по темата

Силно вярвам, че разумът ще надделее и ще има правителство с втория мандат, коментира Василев, цитиран от Нова тв. Когато се изчерпи първия мандат, от ПП-ДБ ще водят разговори за втория, обясни той.

Според него има вариант парламентът да приеме бюджет, колкото и негативи да има в предложения от служебния кабинет вариант. "Това е важно, за да може държавата да продължи да извършва разплащания", обясни Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase