Снимка: БГНЕС
fallback

"Склонността за приемане на подкуп от 2010 до март 2023 г. се е увеличила с 12%". Това заяви психологът Пламен Димитров в Нова Нюз, позовавайки се на дългогодишно изследване.

Oще по темата
"Ниската базисна самооценка, липсата на самоуважение дълбоко в себе си директно показва склонността към корупция. Този фактор се усилва, когато отчетем личното възприятие на човека с чувството за малоценност и когато има усещане, че „всички така правят".

"Това се усилва, когато има алчност. Хората, които имат чувство за малоценност, липса на достойнство и самоуважение, висок материализъм в крайните му форми – да поставиш собственото си материално благополучие над водещи принципи, обществени интереси и норми, са по-склонни да преминат към корупционни практики", заяви психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 11 месеца

Ми те си искат ...ние Ко да прайм? Та склонността е май в отсрещната страна.

20

Анонимен

преди 11 месеца

15, 'пътя на най-малкото съпротивление е да спазваш законите' -- вие убодохте ли се 'доброволно' за да получите сертификат и да ви пуснат на работа, другарьо анонимник? а за герб 2016 гласувахте ли? а по паркове ходихте ли 2020? всичко беше задължително и имаше глоби, вие спазвахте ли ги?

19

Анонимен

преди 11 месеца

по голямата част от общинските и държавни служители си я имат тая склоност , но в другите страни има и закони , тука не има прокурорска и съдебна квота избрани от политически партии , оставете прокуратурата съдът е най подкупен

fallback