Снимка: БГНЕС

„По-голямата вероятност е да няма правителство, защото то може да се сформира реално при участието на ГЕРБ, а „Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП – ДБ) няма интерес да прави правителство, в което да участват други партии, които да ги контролират в реализацията на техните приоритети.

Още по темата
Невъзможно е те да бъдат сами, те подчертават силно желание да управляват с правителство на малцинството, това е невъзможно, затова моята прогноза е, че няма да има правителство. Изцяло отговорността за това е на ПП – ДБ”. Това заяви в интервю за БГНЕС политическият психолог Антоанета Христова.

Тя обясни, че това е обяснимо, защото втората политическа сила няма интерес да направят правителство в коалиционен формат. „Затова и искат да управляват сами, ако управляват коалиционно, то коалиционните партньори не трябва да осъществяват контрол върху тях. Техните приоритети от началото са били отстраняване на главния прокурор и финансово преразпределяне. ИТН усети ПП и започна да ги контролира във финансовото преразпределяне и това показа ясно, че ПП не са партия, която да играе по правилата на демокрацията и парламентаризма. Техните цели са разправа и разчистване на терен”, каза още Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase