fallback

БСП отказа да участва в преговори за кабинет с първия мандат, не са големи очакванията за такива с втория. Отива ли страната към поредни избори в края на лятото?

"Позицията за Украйна на ПП-ДБ се разминава с нашата. Виждането ни е, че тяхната игра с ГЕРБ продължава, не е приключила, очакваме развитие по темата", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Борисов е водел двупосочна игра, но най-много са му допирните точки с ПП-ДБ.

Oще по темата
"Излизаме от тези преговори, защото няма искреност. Не е разговаряно за постове. Ние заявихме евентуална подкрепа за експертен кабинет с определен срок и задачи. Но разговорите започнаха погрешно, трябваше да се тръгне с приоритети. БСП има 5 бързи и важни, след това да се дава министър-председател и после да се говори за необходимите експерти", уточни Иванов.

Депутатът е категоричен, че Мария Габриел е станала "жертва на игрите на Борисов": "Той си изми ръцете с нея за оставката на Гешев. Ясно е кой взема решенията в ГЕРБ", посочи Иванов.

Народният представител от левицата коментира пред Bulgaria ON AIR и скандала по върховете на прокуратурата. Описа ситуацията като изключително неприятна и пагубна за държавата.

По думите му съдебната реформа буксува, а разговори се водят върху заглавия на законопроекти, но не и върху съдържание.

От БСП са убедени, че е възможен бюджет с 4,5 % дефицит, който ще покрие всички социални плащания.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

Г-н Иванов, а вие, отпадъците от БСП, сте жертвата на бившата *** от Крушовица, лилвидаторката на Изотимпекс, тогава младата СДС-арка К.Н. Изгониха я от СДС и тя прешляпа в БСП. За няма и 6-7 години ви превзе (грях им на Р.Овчаров и М.Миков, че я допуснаха в щаб-квартирата си) , изгони елита на червеношийките и от почти милионна партия ви ликвидира. Е то от *** за 12-13г. трудно се става гражданка.Мъжът шеф на дирекция при Малкия Клюн, синът на добър пост в САЩ -какво БСП, какви 5 лева?!

23

От тая партия

преди 1 година

Нагло е да говорите за жертви. На сметката ви стои един народ и една държава. Или продължавате да ни мислите за късопаметни наивници?! Сменяте лицата и изтривате 80 години история на комунистите във властта. Какво безочие. Хубавото е, че си отивате, лошото е, че се възпроизвеждате във все по уродливи форми.

22

Анонимен

преди 1 година

"Неприятна и пагубна за държавата" била ситуацията. Напротив, ситуацията е отлична, Мафията-държава е в краката ни и чака да я разчистим. Това е шанс, престъпниците се топят един друг, държавата и Мафията трябва да се разделят. Мафията да отиде в затвора, държавата да се върне в правото и закона. Невероятен шанс на срутване на всички задкулисия и мутро-политически-партийни многогодишни тайни. Доказателства за приятелството между мутрите в прокуратурата и властта.

fallback