Снимка: БГНЕС
fallback

Според мен заявката за освобождаване на Гешев от страна на Мария Габриел е оферта към ПП, за да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ. Дори да не се стигне до предложение от бъдещ министър, настоящият министър е много вероятно да го направи.

Oще по темата
Това каза за Нова Нюз доц. Наталия Киселова.

"Не сме сигурни, че позицията на ГЕРБ е и на Мария Габриел. Отстраняването от длъжност на висш магистрат не трябва да става въз основа на напрежение в обществото, а на основания, предвидени в Конституцията. Правосъдният министър трябва добре да обоснове предложението си, за да не говори политически, а правно", посочи тя. И предположи, че Габриел ще предложи структура и състав на правителство.

"Смятайки датите, на 25 и 26 май НС трябва да обсъжда проектосъстава на неин кабинет. Ако прескочим 30 май като граница на разпускане, нов вот ще е през август. Аз имам екзотична идея - предсрочните парламентарни избори да се съберат с втори тур на местните'', изчисли тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Пионера

преди 1 година

Това е вярно, което казва Киселова, но защо тя почна да седи денонощно в телевизите?

11

Сата НАТО

преди 1 година

КИСЕЛОВА ОТИВА НА БУНИЩЕТО КАКТО ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИЙСКИ СЛУГИ ----///----- Да, редно е.

10

Сата НАТО

преди 1 година

Офертата е безсмислена и неаргументирана. Показва само, че Боко има наглостта чрез подкупени членове на Прокурорската колегия да притиска политическите си опоненти с подобни "оферти".

fallback