Снимка: Bulgaria ON AIR

След лошите резултати на изминалите избори, лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка, а Атанас Зафиров е временно изпълняващ функциите на председател на партията. Водач на групата в парламента е Борислав Гуцанов. Сътресенията в партия коментира Гергана Алексиева в предаването “България сутрин”.

"Нищо извънредно не сме направили - има оставка, избира се някой, който да изпълнява функциите. Имаше консолидация по време на Националния съвет. Отдавна толкова много хора не са идвали да взимат решения. Нормално е органите да решават. На коалиционен съвет не са присъствали част от неговите членове и коалиционните партньори. В събота Националният съвет излезе с решение това да бъде Борислав Гуцанов и коалиционният съвет да предложи на парламентарната група", коментира Гергана Алексиева.

Тя потвърди, че БСП няма да подкрепи мандат на ГЕРБ и ДПС, но вратата не е затворена за разговори относно функционирането на новия парламент.

"Атанас Зафиров също каза, че няма такова нещо. Категорични сме - с ГЕРБ и ДПС не. Дали ще се виждаш с някого, най-нормалното е да се разговаря. Вратите са затворени. Разговори за парламента - да", подчерта Алексиева пред Bulgaria ON AIR.  

Алексиева допълни, че е редно Корнелия Нинова да напусне и парламента.

"Пътят е обединението, сега е моментът всички да направим крачка напред или назад. Не сме лидерска партия и не трябва да има култ към личността. Председателят ще е нов, Нинова няма право на трети мандат", завърши Гергана Алексиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase