fallback

Еврокомисарят Мария Габриел е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС. Утре тя ще се срещне с представители на ДПС, БСП и ИТН, а срещата с ПП-ДБ се отложи за петък. Какви са шансовете за кабинет?

Oще по темата
"Поели сме ангажимент, че коалиция и правителство с техния мандат няма как да подкрепим. Преди няколко години хората излязоха на улицата и свалиха ГЕРБ от власт. За това време те не са се променили по никакъв начин. Резултатите от изборите доведоха до това състояние на парламента, още при влизането си в НС се опитахме да преодолеем тази патова ситуация", заяви д-р Ивайло Митковски от ПП-ДБ в студиото на "Денят ON AIR".

Той поясни, че е скептичен към подкрепата на кандидатурата на Мария Габриел от лидера на ЕНП Манфред Вебер.

"Причината да сме в такава патова ситуация от няколко парламента насам си има едно име - Бойко Борисов. Въртим се в кръг, може да се стигне до предсрочни избори", категоричен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според него "отговорните политически сили не искат да има избори не защото се страхуват от тях, а защото трябва да се направи бюджет, но не този на Министерството на финансите".

"Не мога да си обясня какъв е този инат комисиите да не се структурират нормално - да не им се изберат

От думите му стана ясно, че ПП-ДБ ще подкрепи бюджета на Здравната каса, защото там са заложени увеличенията на заплатите и ще се облекчи закупуването на медицински изделия от пациентите

Гледайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 година

изборииии!

3

Чичко тревичко

преди 1 година

Добре, че пак Борисов е виновен... Не стига, че само ГЕРБ се опитва да направи правителство, работещо за излизане от безпътицата, която създадоха харвардските момченца от ПП...

2

Анонимен

преди 1 година

Това го знаяхме още отпреди изборите. Като се избират едни и същи въртокръгци няма да се въртим в квадрат я.

fallback