Снимка: БГНЕС
fallback

"Искам ясно да изразя, че както аз, така и болшинството мои колеги смятаме, че прокуратурата трябва да излезе от политическия терен, където е нагазила дълбоко и да се върне в естествената си среда – в защита на справедливостта само и единствено в рамките на институционалните и правомощия."

Oще по темата
Това посочва директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов в позиция, изпратена до БТА.

Сарафов посочва, че желае да изрази собствената си гледна точка по актуални за обществото въпроси, провокиран от интервюто на главния прокурор Иван Гешев по БНТ.

"Не е моя грешката и аз не желая да нося отговорност за чужди действия, и в този смисъл казаното от мен, че семейството на г-н Иван Гешев е било в автомобила заедно с него, е провокирано, именно защото той самият в телефонен разговор остави в мен такова впечатление", заявява Сарафов.

Той отбелязва, че ако Гешев е имал "желание да внесе пояснение и да поправи моята грешка, можеше да го направи още същия ден в свое изявление, с което да внесе необходимата яснота и да преустанови, и избегне манипулациите по темата". По думите на Сарафов мълчанието на главния прокурор "даде повод за предизвикване на остра обществена дискусия и свободни интерпретации".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 11 месеца

И пак ще се изпокрият .Пак ще потънат в дупките си , както излязли.Къде сте бе , всички които надавахте вой в един глас.Плевнелиев, Татаня Борунджиева.Оня с турското име , дето говори на анадолски диалект.Който неспирно повтаря , като да са от един център, демокрацията е заплашена .Сега ли е заплашена?.Щото 12 години цъфтеше та прецъвтя..Направо райска градина бяхме за ,,усвояване" на еврофондове.И раздаване на общински терени и общински поръчки на свои хора

64

Алекс

преди 11 месеца

Сарафов целенасочено излъга за семейството на Гешев.Заковаха го в лъжа.Сега маже и става още по-жалък.

63

Анонимен

преди 11 месеца

Гешеф лъже като Столипиновски ци,ганин.Те , с Борисоф май са от боята.

fallback