Снимка: БГНЕС
fallback

ПП и ГЕРБ имат 95% разбирателство по законодателната програма. Преди двете ПГ не смееха дори да се погледнат. Сега сигналите бяха много окуражителни. ПП и ДБ следват концепцията, че правителството трябва да има експертно присъствие без хора от първата политическа редица. Има обаче и част на ПП, която настоява за партийно правителство.

Oще по темата
Това каза за Нова Нюз политологът Юлий Павлов.

Според него сега целите не са общи за всички - а само за ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. "Другото ще бъде изкуствена коалиция, в която не виждам смисъл. По-голямата част от избирателите на ПП-ДБ са "за" експертно правителство. По-скоро партийните елити трябва да овладеят ултрасите", заяви той.

Политологът Цветанка Андреева смята, че се сблъскват отново двата подхода за сформиране на кабинет - единият е чисто еднопартиен. "В него се предполага свръхконцентрация на власт. Другият е коалиционната формула, която е единствено реалистичната. Петков трябва да си даде сметка, че може да пропилее вота на електората си, като не реализира кабинет. Умението на лидерството е да смениш курса и да убедиш хората си, че това е необходимо и си заслужава", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Не е ли ясно?

преди 1 година

До Гербер: Как да докажат кражба на ГЕРБ. Докато Гешев е главен прокурор това няма как да се случи. Ето ти: доказано строителство на пътища с 30% по-малко асфалт. Това поне не може да се скрие. Кражба ли е? Кражба е. Разследва ли някой? Не. И след като никой не разследва, нищо няма и да се докаже.Бойко само режеше ленти, но, се оказва, за нищо не отговаря.

15

Неплатен експерт

преди 1 година

Герб* няма да бъде допуснат до власт!! Всички са маскари,но те са най-големите!

14

Неплатен експерт

преди 1 година

Отиваме на избори!

fallback