Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Депутатите от ИТН също внесоха свой проект на Закон за домашното насилие.

Според Тошко Йорданов по темата досега са се упражнявали всички партии, но не с мотива да има превенция на този вид престъпление.

Проектът на ИТН включва три механизма за защита - превантивен механизъм, защитен механизъм и координационен механизъм, обясни Цветан Предов.

По думите му концепцията на предложението на ИТН е изцяло нов законопроект.

"Желанието ни е не да изменим сегашния закон, а да въведем решения за отговорни действия и механизми в процеса на овладяване на риска от рецидив при домашното насилие. Създаването на национален регистър на актовете на домашно насилие и регистър на спешните повиквания е част от този процес", обясни той.

От ИТН не пожелаха да коментират дали биха подкрепи инициирания от БСП референдум против джендър идеологията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

Стигне ли се до сигнал в полицията значи че двамата не трябва да живеят повече заедно иначе след това набития си е сам виновен. Ако и двамата партньори са собственици полицията трябва да прецени кой от двамата трябва да бъде изведен от жилището, като в случаи с наследствени имоти е редно да се изведе онзи който не е там по кръвна линия... И на двамата трябва да се поставят ограничителни заповеди един към друг и ако искат да им бъдат махнати трябва да минат през групова терапия.

10

Анонимен

преди 1 година

Не е нужно 100 партии да си съставят 100 версии за закон за домашното насилие! Просто проучете как се действа при сигнали за насилие в нормалните страни и как в обществото съществува и в училището се възпитава нулева толерантност към насилниците. Тук обаче доскоро се считаше за нещо нормално мъж да тормози жена си или да бие децата си...и обществото и институциите (такива няма) не реагират.

9

Анонимен

преди 1 година

ПЛЮЯ НА ИТН.

fallback