Снимка БГНЕС

Критиката на политиците за бюджета е критика към собствените им законодателни решения. Това каза на заседание на Министерския съвет премиерът Гълъб Донев във връзка с предложения от служебното правителство държавен бюджет със 6,4% дефицит.

"Числата в бюджета, предложен от служебното правителство, отразяват реалността, с която сме длъжни да се съобразяваме", заяви той.

По думите му от Министерството на финансите са в готовност да предоставят детайлна информация на политическите партии за бюджета ред по ред, за да може да стане по-ясно за тях какво всъщност представлява той.

"Отново ще кажа, че той е разработен по действащото законодателство в приходната и разходната част. В него се оглеждат действията на Народното събрание последните 2 години", подчерта Донев.

"В мотивите са приложени мерки за намаляване на дефицитите, но не са включени. В случай, че се харесат ще бъдат добавени. Мястото за бюджета е парламентът. Всяка идея трябва да срещне подкрепа там, иначе всичко друго е надприказване с нулева стойност", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase