Снимка: БГНЕС

Сметката в предложения от служебното правителство бюджет е надписана, те не са направили нито един опит за намаляване на разходите.

Още по темата
Напротив - има голямо увеличаване. 1 млрд. повече приходи и 3% дефицит можем да имаме, ако вземаме 100% данък дивидент от държавните компании. Това каза за Нова Нюз народният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров.

Според него не трябва да се увеличават данъците. "Искаме да видим ефекта от диференцираните ставки по ДДС. Трябва да се прегледат разходите и да се установи кои са излишни. Президентът трябваше да свика срещи с партиите и всяка да предложи как да се свият разходите. Вместо това служебният кабинет е събрал всичко, което са се сетили като разходи, и са получили 6% дефицит. Трябва да обсъдим и да видим кои разходи могат безболезнено да отпаднат", коментира той.

Икономистът обясни, че проектите, които не са готови, трябва да отпаднат от капиталовите разходи. "Служебният проблем се превръща в проблем за България. Той има роля да подготвя страната за избори, ако управлява повече, не може да свърши никаква важна работа, защото чака да бъде сменен всеки момент", смята Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase