Снимка: БГНЕС

"Срещата беше информативна. Обяснихме какъв е подходът, с който ще подготвим програма на Министерски съвет, която не се явява като политическа програма, която трябва да се договаря. Важно е да направим документ, който след това би могъл да получи подкрепа в Народното събрание, това изисква разговори между експертите". Това заяви Николай Денков след среща между представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в Народното събрание.

"Документът го подготвяме ние, като "Продължаваме промяната", която ще предлага Министерски съвет. Тя ще бъде обсъдена с експертите от другите страни, доколкото имаме нужда от подкрепа в НС. Когато бъде готов първият вариант, ще можем да го обсъдим без да има някакви изненади. Ние смятаме, че трябва да подготвим програма за 18 месеца, до края на 2024 година", обяви Николай Денков.

Още по темата
Денков бе единственият, който присъства на срещата от името на ПП.

Ден по-рано Бойко Борисов поиска ПП-ДБ да му представят списък и състав на проектокабинет, докато Асен Василев заяви готовност първата и втората по големина парламентарни коалиции да изготвят съвместна програма.

По-късно обаче се появи вариант ПП-ДБ да изготвят свой документ, който след това да обсъдят с ГЕРБ. Във вторник зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев се закани при разговорите по управленската програма да се яви с експертите, правили тази на ГЕРБ, и даде заявка да отстоява текстовете й, тъй като не били само предизборни приказки, а изчислени неща, които могат да се случат.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase