Снимка БГНЕС
fallback

По покана на държавния глава Румен Радев на посещение у нас във вторник пристига президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев.

Във водената от него официална делегация в София са включени представители на правителството на Азербайджан.

В рамките на посещението, в присъствието на президентите Радев и Алиев, ще се състои церемония по подписване на Меморандум за разбирателство за насърчаване на сътрудничеството между операторите на газопреносните системи на България (Булгартрансгаз), Румъния (Transgaz), Унгария (FGSZ), Словакия (Eustream), както и държавната петролна компания на Република Азербайджан (SOCAR).

Документът е по съвместната инициатива Solidarity Ring (STRING), предложена от България и подкрепяна от Европейската комисия, за повишаване на сигурността на доставките на природен газ за Европейския съюз и региона на Централна и Югоизточна Европа.

След церемонията президентите Румен Радев и Илхам Алиев ще открият официално офис на SOCAR в София. Отварянето у нас на представителство на държавната петролна компания на Азербайджан беше договорено между двамата държавни глави през септември миналата година.

Тогава Илхам Алиев бе на официално посещение у нас по покана на Румен Радев, като визитата включваше и официалното откриване на газовия
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Кой си ти,че ще се осмелиш да им кажеш нещо за Нагорни Карабах бе,***! Когато човек има високо самочувствие знае,че зад себе си има мощни армия,икономика,международен авторитет и т.н.А ти какво имаш и на какво се надяваш-на кьрпените ти *** и дисаги ли?

21

Алекс

преди 1 година

До ДемократСпоред ООН Нагорни Карабах е азербайджанска територия.

20

Анонимен

преди 1 година

До 18. Абе преди 15 месеца отказаха нов договор за газ на покровителката си Турция, защото намаха газ. Та освен от Русия, не знам отде ще дойде (да, може от новата газ на казахстан, но доколко е евтина и сигурна не знам). Та газта с 99% сигурност няма да е азърбейджанска.

fallback