Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
След старта на парламента БСП ще направи вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група - да влиза ли в правителство, да подкрепя ли някого или да е в опозиция.

"Това ще го решават само членовете на БСП", увери лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя добави, че БСП запазва приблизително предишния резултат в една сложна ситуация.

"Вървеше една добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП по време на цялата предизборна кампания. Внушаваше с, че БСП е приключила като партия но планът за убийството на БСП се провали“, скочи тя по отношение на "Левицата".

Още по темата
"Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник. Този път беше "Левицата", планирано, организирано, подплатено с много финанси, стотици хиляди левове за кампанията и с подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента Радев работиха за "Левицата", бяха използвани държавни служители, беше оказван натиск на хора от БСП да гласуват за "Левицата",  но в крайна сметка истинската, автентична лява партия, единствената в 49-ото Народно събрание е БСП", каза Нинова.

"Искам да се обърна към хората, които през цялото време манипулираха обществено мнение как БСП умира, да ги попитам имат ли малко достойнство? Слушаме ги от сутринта тези врачки и баячки да внушават, че БСП ще прави правителство с ГЕРБ,, ДПС, ИТН и т.н. И да говорят от името на БСП. Искам да ги помоля да спрат да говорят от името на БСП", отсече тя.

"Наиграхте се. Каквото можахте навредихте, отново подновяваме поканата, върнете се в БСП, подновете си членството, ако сте искрени, че искате силна лява партия“, обърна се соцлидерката към основните лица на „Левицата“, които са били членове на БСП.  

Нинова призна, че БСП не е удовлетворена от резултатите от изборите и ще работи за повишаване на резултата.

"Ще направим анализ област по област, защото имаме 10 области, в които сме повиши резултата, има такива, в които сме понижили, всяка област е различна", каза тя.

Соцлидерката увери, че БСП ще разговаря с всички в НС, както и досега. "Ще разговаряме, за да ги информираме какво решение е взела партията. Задкулисни разговори от нас не очаквайте", увери тя.

Относно патовата ситуация за формиране на редовно правителство, Нинова отсече, че решението принадлежи на първата политическа сила на вота – ГЕРБ.

"Не винаги  в политика 1 и 1 прави 2. ПП и ДБ имаха повече гласове поотделно, математически сбор от партии не носи повече гласове", коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар