Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"578 проверки е направила Комисията за защита на потребителите от 15 февруари до 8 март - открити са над 540 нарушения, от които 216 със съмнения за нелоялни търговски практики. Има издадени 138 акта. Основните неща, които се откриват е, че на щанда пише, че има намаление, но като се отиде на касата цената си е същата. Има проблеми с грамажите, както и с промоциите", заяви министърът на икономиката Никола Стоянов пред БНТ.

По думите му всяко от тези нарушения води до сериозно завишаване на цените.

"Има проблем. Не е нормално между цена на вносител или производител и крайната цена да има такава огромна разлика. Има структурни проблеми, нашите земеделски стопани получават по-ниски субсидии от тези в Западна Европа, ще поискаме изравняване", допълни икономическият министър.

Никола Стоянов поясни, че в момента максималната глоба, която КЗП може да наложи, е 50 000 лева.
"Ще предложим законодателни промени да се покачат глобите. При храните не виждам нужда от тавани на надценки", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

анонимен

преди 1 година

веригите да спрат с промоциите а да започнат да продават на нормални ценитова с високите цени го правят търговцитетърговците ще останат с пръст в устата народа като намали ходенето по магазините

45

Дедо Поп

преди 1 година

Докато не бъдат поставени ЦЯЛАТА държавна аднинистрация начело с ПрезидОнта и Народноо събрание НА МИНИМАЛНА българска ЗАПЛАТА без право на допълнителни добавки и без привилегии за да им се даде шанс на "слугите на народа" да изпитат ЛИЧНО и на собствен гръб цените по магазините все ще четем такива неадекватни изказвания на презадоволени кърлежи със свободен достъп до народни пари....

44

Анонимен

преди 1 година

Значи на лекарствата може таван на цените а на храните не може. Странна логика. Излиза че правителството иска да има надценени храни и хората да са гладни.

fallback