46

анонимен

преди 1 година

веригите да спрат с промоциите а да започнат да продават на нормални ценитова с високите цени го правят търговцитетърговците ще останат с пръст в устата народа като намали ходенето по магазините

45

Дедо Поп

преди 1 година

Докато не бъдат поставени ЦЯЛАТА държавна аднинистрация начело с ПрезидОнта и Народноо събрание НА МИНИМАЛНА българска ЗАПЛАТА без право на допълнителни добавки и без привилегии за да им се даде шанс на "слугите на народа" да изпитат ЛИЧНО и на собствен гръб цените по магазините все ще четем такива неадекватни изказвания на презадоволени кърлежи със свободен достъп до народни пари....

44

Анонимен

преди 1 година

Значи на лекарствата може таван на цените а на храните не може. Странна логика. Излиза че правителството иска да има надценени храни и хората да са гладни.

43

Анонимен

преди 1 година

Не знам кой им пазарува на тия явно икономите на именията им но те си нямат представа кое колко струва

42

Анонимен

преди 1 година

Веднага оставка министре ,то мерки по телевизиите не се правят ,оставка

41

ПЕНКО

преди 1 година

ДА ---НЯМА НУЖДА ОТ ТАВАН НА НАДЦЕНКИТЕ В ГОЛЕМИТЕ МАГАЗИНИ !!! БЪЛГАРИ КУПУВАЙТЕ СИ ХРАНИ ОТ ФЕРМЕРСКИТЕ ПАЗАРИ И МАГАЗИНИ ---ТЕ ЩЕ СТАНАТ НОВИЯТ -- БЪЛГАРСКИ КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ ---КАЧЕСТВО ;ВКУС И ЧИСТО !!

40

АНОНИМЕН

преди 1 година

ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ НАРОДА СИ ОТ СПЕКУЛАТА И НАМИРА 300 ПРОЦЕНТА НАДЦЕНКА ЗА НОРМАЛНА Е ПОДКУПНО

39

ъХъ

преди 1 година

Проблема на "крепостните", не е проблем на Феодала! -)))

38

Анонимен

преди 1 година

Ние пак сме по велики от папата в Западна Европа налагат таван у нас Не Що ли?

37

Анонимен

преди 1 година

В Западна Европа нормалната норма на печалба е около 10%,, най-много до 20% а в България искат трицифрена норма на печалба.

36

Анонимен

преди 1 година

В Западна Европа нормалната норма на печалба е около 20%, а в България е 50-70-100-200%, че и повече. Така е когато мафията си има държава.

35

Анонимен

преди 1 година

В Западна Европа има таван на надценката или на цените на основни стоки. Защо в България да няма?

34

Анонимен

преди 1 година

Да направят като във Франция - национализация, лагери и какво беше третото... аз бих предложил да се използва едно друго френско изобретение от времето на Великата френска революция, за всички, които се отнасят с ирония към случващото се, както и към спекулантите.

33

даа

преди 1 година

Това е признак за липса на икономическо образование. Защо тогава инфлацията у нас е в пъти по-голяма от страните в западна Европа, където няма такова понятие, като "таван" на надценката? Просто там има истински икономисти и финансисти в правителствата. И спазват плавилата. Създават такъв микро-климат, че да няма условия за виреенето на спекулата. Истината е, че нямаме добри специалисти в управлението на страната.

32

Реалист

преди 1 година

Големият проблем са мизерните доходи, от което следва всичко останало. Мизерните доходи водят да намаляване на потреблението и оборота на търговците спада. За да печелят, колкото и преди търговците вдигат цените, което отново намалява потреблението и пак се вдигат цените. Потреблението намалява до определена граница и повече не намалява, което дава възможност за ново вдигане на цените. В България няма закон, който да ограничава това вдигане на цените.

31

Анонимен

преди 1 година

См ешник!

30

Анонимен

преди 1 година

До Реалист 26 : А защо не и национализация, и изпращане на алчните бизнесмени в лагери? Остави, това беше ирония. Едва ли ще го разбереш.

29

Анонимен

преди 1 година

До наблюдател 27 : Ходи във франция тогава, какво правиш тук?

28

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 28 : Това са приказки за махленската дружинка пред блока, дето си дели стотинките за една двулитровка евтина бира, ама са големи експерти по икономика. Да се чудиш как не е процъфтяла тая държава с такива експерти.

27

Анонимен

преди 1 година

От всеки 100 лева продадени храни на нас, 20 лева взима държавата като ДДС, 50 лева е себестойността на продукцията, 3 лева взима държавата като данък върху печалбата и 27 лева е чистата печалба за търговеца. Числата може да варират малко, но това е картинката. Влага 50 лева, печели 27 лева.