Снимка: БГНЕС
fallback

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков съобщи, че ще бъдат изпратени всички необходими документи, свързани с екстрадирането на задържания в Узбекистан Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор в България за двойното убийство в дискотека "Соло" през 2009 година.

Oще по темата
"Ние ще изпратим всички необходими документи. След това Узбекистан ще следва собственото си право, което, признавам, не познавам добре, но се надявам и вярвам, че екстрадиционната процедура ще завърши успешно", коментира Зарков пред журналисти в Министерския съвет.

Както е известно, осъденият на доживотен затвор за двойното убийство в дискотека „Соло“ през 2009 година Илиян Тодоров бе задържан преди дни при опит да напусне Ташкент с фалшив паспорт. Тодоров бе осъден окончателно през 2013 година от върховния съд, четири години след инцидента, при който починаха 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и негов приятел - Васил Александров.

В края на 2013 година Интерпол обяви за издирване Тодоров. През годините той изпрати няколко видеообръщения, в които оспорваше присъдата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Енчо Тираджията

преди 1 година

В гърба ги е наръгало подлото му и страхливо ***. Нищо и никакво човече а две млади момчета затрило и още едно почти. Казана да ври и тоя жив вътре да го пускат малко по малко. Комунистическо изча_дие

8

Енчо Тираджията

преди 1 година

Е те тава е комунистическо чадо. Истински касапин и кръволок червен *** като цялата си рода. Дано те е_бе целия затвор едновременно.

7

Анонимен

преди 1 година

Вчера ги пращахте, днеска ги пращате, утре пак да ги пратите

fallback