Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Молбата за екстрадиция на осъдения за двойното убийство пред дискотека „Соло“ през 2009 г. Илиян Тодоров вече е подписана и в момента се превежда, за да се изпрати в Узбекистан, което ще се случи до два-три дни.

„Правят абсолютно всичко възможно, по най-бързия начин, да го докарат в България“, каза Михаил Въжаров, баща на убития преди 12 години Кирил след среща с главния прокурор Иван Гешев.

Още по темата

Вчера Тодоров беше задържан на летището в опит за замине за Турция с фалшив паспорт.

Тодоров бе осъден окончателно през 2013 година от върховния съд, четири години след инцидента, при който починаха 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и негов приятел - Васил Александров. При разглеждане на делото на първа инстанция – Софийски градски съд, Илиян Тодоров бе оправдан през 2011 г. за извършените от него деяния. Две години по-късно присъдата бе изменена от Софийския апелативен съд, като Тодоров бе осъден на доживотен затвор. Впоследствие тази присъда е потвърдена от ВКС.

По думите на Въжаров все още не е проведен видеоконферентния разговор между главните прокурори на България и Узбекистан, на която да се обсъди въпросът за екстрадицията.

Бащата на Кирил Въжаров каза още, че е научил за задържането на Тодоров от медиите, което по думите му не е редно, но е получил извинение от главния прокурор, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase