Езикът и дикцията, използвани от автора и певец на "Урок по история", са много подходящи за ухото на традиционния гражданин на РСМ - много са разбираеми. Творбата е закъснял отговор, тъй като скечове се появяваха години наред в пространството на РСМ, а от българска страна нямаше адекватен отговор. Поне половината от коментарите под песента са на тролове.

Още по темата
Сред обикновените хора я няма омразата, която се опитват да ни внушат. Това заяви доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на певеца Иван Динев - Устата заплахите към него вече се поутихнали, след като е обявил, че ще изпрати сигнал до ДАНС и МВнР.

"Всички институции ми оказаха огромно съдействие. Очарован и благодарен съм. Държавата обаче има голяма роля в пропагандата - особено със спирането на тока на граничния пункт на 4 февруари. Песента ми е шамар за политиците в РСМ, но юмрук за нашите. Искаме от Македония да ни уважават, а не унижават", подчерта той.  Иван Динев допълни, че е получил най-силна подкрепа от родните спортисти, сред които Йордан Йовчев и Кубрат Пулев. Според него тя се дължи на факта, че хората, качвали се на стълбичката на успеха, имат специално отношение към химна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase