На 1 април невинната лъжа е простена и можем спокойно да се позабавляваме на чужд гръб. Този ден в България се свързва с различни суеверия, като например това, че за да имате късмет през цялата година, трябва да излъжете поне веднъж и вас да ви излъже някой до обед. А колко всъщност е важен смехът по време на пандемията?
 
"Едно време бях рапър, сега съм истински смешник. Занимавам се със стендъп комеди. Обичам и да пея, обичам и да пия. Моите приятели предпочитат, когато пия. Музиката е в застой, но не само при мен, а при и моите колеги", каза Иван Динев - Устата в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
И на шега сподели, че по време на пандемията е започнал много да чете.
 
"Има една книга, която е класика и е на Умберто Еко, където се казва: "Смехът ще победи страха". Усмихвайте се повече по време на пандемията. Стендъп комедията набира скорост в нашата държава. Това е култура, която е в Америка от много отдавна. Смятам, че когато всичко вече е по нормален начин, ще предизвика още по-голям фурор", коментира още Устата.
 
Изпълнителят допълни, че тази година ще се раздадат и първите стендъп комеди награди. Те ще състоят в края на юли и ще бъдат в Бургас. 
 
"Някои от историите, които разказвам в моето стендъп комеди, са малко украсени, но иначе разказвам истински случки и събития от моята музикална кариера. Излъгах Софи Маринова, че е виждала Том Круз", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase