fallback

"Ясно е, че политическото поведение в последните два парламента направи тази инфлация, особено кабинетът "Петков". Тази инфлация означава, че в хората има пари, може да са последните им спестявани, влогове, но тази излишна парична маса я има.
Oще по темата
Иначе оборотите и потреблението щеше да спадне и цените да се коригират", коментира ректорът емеритус на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Докато големите вериги са пълни сутрин до 9 от пенсионерите и следобед от хората, които са свършили работа, когато в търговските центрове събота и неделя не можеш да се разминеш, значи има голямо потребление. А спекулата се появява, когато има излишна парична маса", обясни доц. Вазов.

"Идва нов бюджет, който трябва да бъде приет от парламента, трябва да осигури общинските избори. Всичко това ще бъде отново едно популистко непрофесионално вдигане на инфлацията, нова излишна парична маса ще се появи в обращение", прогнозира доц. Вазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 1 година

Под......г..и те направиха тази инфлация и отдавна продадоха България. А сега търсят виновен. Другарю господин Вазов. Инфлацията се организира периодично за да ограби спестяванията на хората за да не могат да приближат стандарта на крадливите угоени мошеници които живеят на гърба на целият свят и си въобразяват че са по висши създания от всички. Рано или късно всеки се изправя пред Създателя . Там няма как да мине и замине. Всичко се плаща с лихвите. И доброто и злото.

70

Анонимен

преди 1 година

Истината е, че доходите са прекалено ниски. Трябва да се увеличат заплати и пенсии без отлагане.

69

Анонимен

преди 1 година

Кой какво причинил, няма значение, свършен факт не е факт. Когато някой нещо е причинявал, др защо са мълчали. Сега преди избори всеки срещу всеки, после пак едните ще причиняват, др ще мълчат, докато дойдат нови избори и хайде отначало. А народът да мисли кого избира и какво иска, не само кебапчета за избори, после, после е ясно глад и мизерия.

fallback