Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министерството на енергетиката е получило информация, че бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов, който попадна в списъка „Магнитски”, опитва да прокара руско влияние и корупционни практики. Затова ръководството на атомната централа е било сменено. Това заяви  енергийният министър Росен Христов пред Нова телевизия.

Oще по темата

„Структурираме нещата по абсолютно прозрачен начин. Енергетиката е сектор, където бюджетите са огромни. Става въпрос за стотици милиарди инвестиции и разходи за експлоатация и поддръжка. Не е неочаквано, че има такива апетити. Борим се активно срещу всякакви корупционни практики, включително партнираме с различни служби в страната и чужбина”, категоричен е Христов. По думите му България приветства всяка помощ и активна позиция в борбата с корупцията.  

Със сигурност има опити за руско влияние в Министерството на енергетиката, особено що се касае до ядрените технологии, смята министър Христов.

„Нашето решение е твърдо диверсификация и намаляване на зависимостта. Както видяхте декември сключихме два договора за доставка на ново, свежо ядрено гориво”, каза още енергийният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

абв

преди 1 година

На хората трябва да се обясни, че ядреното гориво не е газ или нефт, което ей така може да се диверсифицира. То е част от реакторната инсталация и подмяната на горивото с алтернативно неминуемо ще доведе до множество проблеми. Работа в преходни кампании, системи за реакторен контрол...и още неща...но демократите тия неща не ги разбират..не им се обяснява или не искат да разберат най-вероятно...скоро ще сме без аец най-вероятно...

218

Анонимен

преди 1 година

Американското гориво едно че е по-скъпо ами и е с по-ниска концентрация и реално ще произведе по-малко електроенергия. Което директно бие по общата цена на пазара в страната, повишава цените на всичко и т. н. Да не споменаваме, че единственото място където на руска технология са слагали американско гориво е в Украйна и то веднъж и повече не са повторили. Опитни Зайчета щото диверсификация да има...

217

ИВАН

преди 1 година

Зачита Българските интереси защото Американците искат да ни продават 10 пъти по скъпо гориво ,затова е Руски агент. Колко гнусна държава са ,че ако имам властта на Путин и без война в Украйна да съм ги приключил пък ако ще да е с цената и на моя живот.

fallback