Снимка: БГНЕС
fallback

Конгресът на БСП, според социалистите, ще даде нов хоризонт за левицата.

От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори и съвсем естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги представляват на Конгреса, заявяват от ръководството на БСП в отговор на заявленията на Кирил Добрев, че в рамките на 2-3 седмици са отстранени около 70 делегати от конгреса, съобщи БГНЕС.

От БСП уточняват, че това са неверни изявления и спекулации относно състава на Конгреса на БСП, както са неверни и твърденията за смяна на делегати от ръководството на партията. „Ръководството на партията не може да сменя делегати. Това могат да правят само и единствено общинските и районни конференции на местните структури при спазване на Устава“, заявяват от БСП.

Промени са направили конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година започна пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации.

Избрани са и нови делегати отново от местните структури в единични случаи, като са отчетени предвидените от Устава напускане на партията, трайна невъзможност или смърт.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията.

"В заключение - от над 950 делегати на Конгреса, промените, направени от местните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в съответствие с Устава на БСП. Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем", казват още от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 година

Онази анкета Какво каза? Кои са най-добрите десетилетия в България?

46

Радослав

преди 1 година

Комунизма винаги е бил и винаги ще бъде мечтаният начин за управление на всички мързеливи и некадърни индивиди! Той функционира като краде от работливите, тегли кредити за сметка на идните поколения за да може днес мързеливите да живеят добре. Затова толкова много си мечтаят за цоца! Защото им липсва по цял ден да се чешат където не ги сърби и държавата да им гарантира стандард много над техният потенциал. Рай за мързеливите и предателите и ад за работливите, това е цоца!

45

Радослав

преди 1 година

БСП ще търси нови хоризонти където да настани родата на членовете на държавна хранилка! Единствената цел на комунистите винаги е била да уредят зълвата на стринката на вуйната по шуринайкена линия на държавна софра, където без да си надига лицето от пасианса да върви заплата за сметка на данъкоплатеца!

fallback